TESTING OG PRØVING AV PRO WOOF DYNEEMA® HARNESS

IMG_20220210_150159
pro woof
277454887_807029086925140_1018634209613494739_n
IMG_20220210_144805

PRO-WOOF - fra Wild Woof. Ergonomisk designet og produsert ut av Gridstop Dyneema® Nylon 210D, et super slitesterk, vanntett og rivebestandig materialet som også er super lett. Det er gridstop materialet som gjør at selen stiger i pris. Gridstop Dyneema® Nylon 210D er ikke et rimelig stoff, men det gjør at en kan få en lett sele, som  også er slitesterk til hverdagsbruk og trening.


Designet som sporsele / arbeidssele til nosework og annet, og vil passe utmerket til hverdangsturer, og hverdagsaktiviteter. Det er ikke en trekksele (har et litt for høyt trekkpunkt til å bli definert som trekksele), men av erfaring kan hunden uten problem trekke i den på tur, om du har en hund som ikke trekker veldig tung i kobbelet (da mener jeg tungt og hardt), eller om disse trekkøyeblikkene er nå og da og ikke konstant. Det er ikke utenkelig at selen ved feil bruk kan gir trykk på pusterøret og du får en hund som peser, som ved annet feil bruk. Lar du hunden ligget godt fremfor deg, i trekk, vil ikke sidestroppene ta noe av trekket, selen vil da trekke seg oppover og legger seg feil. Selen skal sitte nedpå brystet og gi press på brystkassen.


Husket jeg gledet meg vilt til å prøve denne selen og valgte en farge, som ikke var prøvd ut, samt som jeg syns passet til min røde frøken Polly. Jeg tok den inn relativt tidlig etter den ble sluppet av leverandør, og som ved andre nye seler, hadde jeg ikke mye å gå etter enn en måleranvisning og litt erfaring. Første av sitt slag i Norge, en liten Norgespremiere.


Jeg fikk selen i siste ordre 2021. Men fikk ikke brukt den skikkelig før februar skimtet 2022. Det fulgte med flere valg til selen, og selv har jeg også valgt å tilby selen med flere valg. Ja, det er en dyr sele, men gurimalla, dette er en av to favoritter hverdagsseler (kortseler) når det gjelder tur eller annet aktivitet, hvor en kort sele er bedre enn en langsele som rekker helt til halerota. Det gir mer bevegelsesfrihet på kroppen, og handler kan ha litt mer kontroll siden feste er på ryggen.


PRO-WOOF DYNEEMA® er ergonomisk designet ut av Gridstop Dyneema® Nylon 210D og foret med myk og tett neopren. Justerbar nakke- og bryststropper til ditt behov av slitesterkt polypropylen webbing. 


Sammensetning av gridstop: 91% nylon, 9% Dyneema® 

Vekt: 138g/m2

Vanntett <1000mm

Impregnering: DRW & PU

IMG_0753
5992-2-1
5964-trop2
5968-trop5
5976-trop4
5916-3ma
WEB 2,5
WEB 4,0

PRO-WOOF var starten på mange av de nye selene som nå er kommet fra Wild Woof, blant annet TROP WOOF. Ideen er jo nettopp tatt fra selen. Fast nakke og litt lenger i ryggen, ettersom Pro-Woof var litt lenger i ryggen en WILD MOVE, som jeg også har skrevet om, og WILD MOVE var lenger og mer dynamamisk enn RUN HARNESS. Med Pro Woof fikk jeg en bred type sele, som også var justerbar i nakken. Jeg fikk sjekket hvor stramt eller løst en slik type sele kan og kan ikke være. Veldig kjekt med justering i nakken, langt mindre nervepirrende å bestille, da du med større margin får en sele som sitter akkurat slik du ønsker.


Selen har egen størrelsetabell, og det betyr egetlig bare at jeg kan bestille inn standard størrelser og selge ut.. men det betyr nødvendigvis ikke at selen vil passe din hund... Derfor gir jeg deg muligheten til å måle og tilpasse selen til DIN hund. Start med å finne den nakkeomkretsen som passer din hund og tilpass resten.


Jeg håper jeg har kunnet gi deg litt mer opplysninger om denne selen, og at jeg selv er fornøyd med den. Du er velkommen til å spørre meg om den, om du lurer på noe eller noe er uklart. Veldig lite er skrevet i stein når selen lages til deg ut fra din bestilling. Verken jeg eller mine leverandører holder noe særligt til lagervare.


I skrivende stunder har jeg ikke hatt noe salg av denne selen, men jeg kan anbefale den :)