UTVIKLING AV KOMBISELEN TROP WOOF

Polly in pink
20220426_141803
290897518_1987415131461063_6292168400152738522_n
Tegnet
20220414_172653

TROP WOOF - sele fra Wild Woof, utviklet i samarbeid med meg. Denne selen sitter best i trekk og gir inntrykk av ''second skin'' effekt. Utformet av neopren og ripstop polyester 300D, som former seg etter hundens bevegelser uten å hemme bevegelser. En veldig lett sele. Når hunden står fritt vil selen bue seg på ryggen, og det er helt riktig på denne type konstruksjon. Selen er bygget med trekkpunkt over hunden. Tilpasset hvor kobbelet fra festepunktet på hunden, opp til deg, er skrått oppover. Dette vil gi et fordelt trekk over hele hundens fremparti.

HVORDAN DET BEGYNTE

Jeg fikk tilsendt første utgave av selen i april 2022 ut av standard mål til selen. Det ble ikke helt som forventet. Den satt ikke som jeg håpet på rett og slett. En dyr investering. Men hva kunne jeg egentlig forvente... Tanken med selen var lang rygg og feste lenger bak, for å gi frihet til hunden når den sporer. Det som jeg så rimelig raskt var at her har dem feilet med å forlenge bryststolpen også. En lang bryststolpe gjør at når hunden trekker, vil ikke bryststoppene ta noe av kraften, om du forstår, stroppene yter ikke noe på selen og kraften blir på ryggstolpen som trekker frempartiet oppover og bakover. Hunden får da press på pusterørert og ikke brystet. Selen blir dermed udugelig til det meste i min oppfattelse. 


Etter noen turer rund i skogen, noe bilder. Satt jeg meg ned og tegnet piler på bildene. Så kom alle spørsmålene.. hvor på selen BØR bryststolpen ligger, hvor lang BØR den være, hvordan påvirker dette hunden i løp, bevegelse, og når hunden står rett opp og ned, hvor stram BØR den være i nakken og hvor løs er for løst...


Den blå selen ble et godt bevis på at denne selen kan ikke være for løs pga materialet den er laget av og selvfølgelig konstruksjonen. Den har en myk hals og kan faktisk sitte stramt…, men det er en fin linje mellom stramt og for stramt altså. Samtidig tar jeg kontakt med leverandør og gir henne et ærlig synspunkt og litt hva jeg tenker bør gjøres og hvorfor. Etter en god stund og noen vrengte nerver senere fikk jeg svar. Etter at hun leste min mail, tok hun nemlig fatt på sysakene og målebåndet og sydde om en demo-sele hun selv prøvde. Og svaret jeg fikk var, "det endrer balansen på selen til noe mye bedre". Et nytt og tettere samarbeid var i gang.

HVA SKJER VIDERE?

Selv om jeg tilbyr selen, er jeg på mange måter ikke ferdig. Trenger flere raser å teste den på. Jeg ser hvordan selen bør sitte på en Staffordshire Bull Terrier og i teorien vet jeg hvordan den skal sitte på en hvilken som helts hund.. men jeg vet ikke 100% dette før den er prøvd ut og testen. Her spiller konstruksjonen til hundene inn. Hvordan få overført hvordan selen skal sitte til slik måler du helt uten at du blir usikker. Eller, selv om selen sitter fint og fungerer på mine, fungerer den nødvendigvis ikke god på din.

HVORFOR ET TREKKPUNKT OVER HUNDEN?

Først og fremst hvorfor ikke..

Du kan lese deg grønn og gul på dette med trekkpunkt og det er lett å finne masse om at det beste er at den er PÅ hunden, som nomeseler ect.. Men er trekkpunktet PÅ hunden, vil det si at selen er beregnet for trekk rett bakover. Når jeg går tur har jeg ikke kobbeltet rett frem til hunden, trekkpunktet er derfor ikke PÅ hunden av naturlige årsaker. Det er faktisk OVER hunden. Det samme ser jeg når jeg snøresykler, og det er her jeg digger selen mest. Det er her jeg ser mer frihet til bevegelse enn en nomesele eller x-back. Dette vil ha betydning for din hund og om dette er/vil være et god sele for din hund.