TESTING OG PRØVING AV WILD MOVE HARNESS

291312296_1438564976568766_2375218982774545738_n
291304863_448316610084984_2920534747686928600_n
144208034_242753730797673_1406031748947639960_n
243018829_286622143381244_6107235321134383482_n

WILD MOVE er designet for bred funksjonalitet og dynamisk bevegelse. Selen er ergonomiske designet ut av neopren, et materiale brukt innen dykking, både i våt-og tørrdrakter. Neopren er lett, elastisk, men samtidig slitesterk web som er vanntett, støtdempende, varmeisolerende og oljebestandig.


Wild Move kan oppfylle mange bruksområder og vil passe utmerket til hverdangsturer, og hverdagsaktiviteter. Det er ikke en trekksele (har et litt for høyt trekkpunkt til å bli definert som trekksele), men av erfaring kan hunden uten problem trekke i den på tur, om du har en hund som ikke trekker veldig tung i kobbelet (da mener jeg tungt og hardt), eller om disse trekkøyeblikkene er nå og da og ikke konstant. Det er ikke utenkelig at selen ved feil bruk kan gir trykk på pusterøret og du får en hund som peser, som ved annet feil bruk. Lar du hunden ligget godt fremfor deg, i trekk, vil ikke sidestroppene ta noe av trekket, selen vil da trekke seg oppover og legger seg feil. Selen skal sitte nedpå brystet og gi press på brystkassen.


Selen ble lanser av Wild Woof august 2020, og november 2020 fikk jeg hjem min sele. Jeg bestilte to stykk størrelse M, og solgte den ene. Hva var dette for sele liksom, ingen andre hadde sånn. Var en liten Norgespremiere følte jeg, men no store greier ble det ikke. Jeg bestilte da en størrelse M med 3cm webbing. ikke så ille på en staff faktisk, men den var for lang for Polly. Fikk ikke testet den ordentlig før på nyåret 2021, ettersom Polly fikk sitt første kull november 2020.


Hva skal jeg si... selen satt ikke bra rett og slett. Ettersom jeg bestilte en standard M, ble den for lang for Polly. Jeg brukte den en god del oppå genser, da det enda var kalt og det funket veldig bra. En vintersele til Polly ble det da. Når våren kom, og en genser ikke lenger var nødvendig, Polly krympet ut av mammafettet og ble slank og fin igjen, ble selen lagt på hylla. Ikke tenkte jeg på den heller, helt til Balder flyttet hjem igjen. Store gutten min, han passet selen helt perfekt. Han brukte selen til det meste, da han for stor for det meste jeg hadde. Han brydde seg ikke om fargene, så lenge vi var på farten. Jeg fikk da selvsagt lyst på denne selen igjen til mine to yngste, som først måtte vokse seg til unghunder, før en sele med fast bryststolpe kunne være aktuelt.


Siste ordre som kom året 2021, da kom endelig yplingene Kjell og Lily sine Wild Move seler. Gleden var stor. Det var bare det at jeg.. opp i alt hadde bommet litt med bestillingen til Lily, hennes viste seg å være bite litt lang i brytstolpen... ganke typisk. Som med Polly sin første ble hennes brukt litt og helst med genser, den var jo ikke sånn kjempe for stor.. men nok til at jeg valgte å gi den bort til en ambassadør, som kunne bruke selen og dele sin erfaring. Kjell sin passet helt perfekt, det gjør den enda ettersom den er justerbar følger selen han utvikling mens han legger seg ut i bredden. Den sitter bra, hindrer ingen bevegelser, gir han mye frihet når vi er på tur. HAn er heller ingen typisk trekkhund, som sin mor og søster.


Ikke lenge etterpå, kom Wild Woof med en oppgradering på WILD WOOF. Det er denne modellen som du får kjøpt i dag. Den har fått samme utforming i nakken som PRO-WOOF. Denne utformingen har jeg ikke prøvd enda, da det er krevende å investere i utstyr, når jeg har så mye å prøve og teste. Selen er solgt i flere eksemplarer med ny utforming, og om dette har samme effekt som hos PRO-WOOF, sitter selen bedre på.


WILD MOVE er designet for bred funksjonalitet og dynamisk bevegelse. Selen er i sin helhet laget av ekte gummibasert neopren, og har justerbar nakke- og bryststropper av slitesterkt polypropylen webbing.


IMG_0645
IMG_0618
Bez-nazwy-1
IMG_0659
IMG_0599
IMG_0622
WEB 2,0
WEB 2,5
WEB 3,0

WILD MOVE var den første selen fra Wild Woof som hadde et mer proffesjonelt utseende. WILD MOVE er mer dynamamisk enn de klassiske webbing selene. Med Wild Move fikk jeg en bred type sele, som også var justerbar i nakken og bryststroppene. Jeg fikk sjekket hvor stramt eller løst en slik type sele kan og kan ikke være. Veldig kjekt med justering i nakken, langt mindre nervepirrende å bestille, da du med større margin får en sele som sitter akkurat slik du ønsker.


Selen har egen størrelsetabell, og det betyr egetlig bare at jeg kan bestille inn standard størrelser og selge ut.. men det betyr nødvendigvis ikke at selen vil passe din hund... Derfor gir jeg deg muligheten til å måle og tilpasse selen til DIN hund. Start med å finne den nakkeomkretsen som passer din hund og tilpass resten.


Jeg håper jeg har kunnet gi deg litt mer opplysninger om denne selen, og at jeg selv er fornøyd med den. Du er velkommen til å spørre meg om den, om du lurer på noe eller noe er uklart. Veldig lite er skrevet i stein når selen lages til deg ut fra din bestilling. Verken jeg eller mine leverandører holder noe særligt til lagervare.